Recepty > zeleninové > čočka bez namáčení
Potřebné suroviny:
500g čočky, asi lžička hladké mouky, 2 velké cibule, sádlo nebo olej, ocet, cukr, sůl
Postup přípravy:
Do hrnce dáme vařit 1,5 litru vody.
Čočku přebereme a propláchneme studenou vodou. Když se voda vaří, přidáme čočku a na 20 minut odstavíme ze sporáku. Pak sporák znovu zapneme a čočku v této vodě uvaříme doměkka.
Na rozpáleném sádle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, zaprášíme lžičkou hladké mouky a umícháme řídkou cibulovou jíšku. Přidáme k měkké čočce, dochutíme cukrem, octem a solí, promíchneme, minutku necháme přejít varem a odstavíme.
Další jídla:
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Čočka recept
Čočka bez namáčení pohladí chuťové pohárky.