Recepty > polévky > citronová polévka na slano
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g telecích kostí, 250 g kořenové zeleniny, 120 ml zakysané smetany, 20 g mouky, 120 g uvařené rýže, 20 g másla, 1-2 citrony, sůl
Recept na přípravu:
Kořenovou zeleninu oloupeme a případně podle potřeb ještě pokrájíme. Kosti a zeleninu dáme do hrnce, zalijeme litrem a tři čtvrtě vody, přikryjeme pokličkou a uvaříme si vývar (když voda začne vřít, stáhneme plamen). Vývar přecedíme, v hrnečku si rozmícháme trochu vývaru, máslo, smetanu a hladkou mouku, vlijeme do polévky, uvedeme do varu, přidáme rýži a oloupaný a tence nakrájený citron v množství, aby byla cítit jeho nakyslá chuť. Krátce povaříme a podáváme s bílým pečivem.
Další recepty:
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Plněná hovězí roláda žampiony a vejcem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Citronová polévka s rýží
Citronová polévka na slano má své kouzlo.