Recepty > polévky > císařské knedlíčky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 rohlíky nabo housky den staré, 1/2 dl mléka, 70 g másla, 1 vaječný žloutek a 1 celé vejce, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Z žemlí ostrouháme kůrku a namočíme je do mléka. Utřeme máslo, žloutek a celé vejce na lehkou pěnu, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, trochu sekané petrželky, soli a strouhané žemlové kůrky. Nesmí to být příliš tuhé. Lžicí tvarujeme knedlíčky, vaříme zvlášť ve slané vodě a pak vkládáme do hovězí polévky.
Další recepty:
Sněhové knedlíčky do polévky se hodí ke špenátové polévce.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Maso tří barev připravujeme na třech pánvích.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Sněhové pusinky pečeme při 100 °C.
Polévkové knedlíčky
Císařské knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.