Recepty

Recepty > polévky > čirý zeleninový vývar

Čirý zeleninový vývar

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 3 velké mrkve, polovina malé celerové bulvy, 1 petržel, 1 pórek, 2-3 kapustové listy, 2 celerové řapíky, 1 lžíce sójového nebo jiného chuťově neutrálního oleje, 1 svazek hladké petrželky, snítka tymiánu, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 6 kuliček pepře, sůl, 2,5 litru vody

Recept na přípravu:

Neloupanou cibuli rozčtvrtíme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pórek podélně rozpůlíme, důkladně opláchneme a nadrobno nakrájíme podobně jako kapustu a řapíkatý celer. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zeleninu na něm opečeme. Přidáme petrželku, bylinky a koření. Osolíme a zalijeme vodou. Prudce přivedeme k varu, potom teplotu snížíme. Přikryté zvolna vaříme asi 50 minut. Vývar scedíme přes husté síto. Podáváme ho s vložkou nebo ho zahustíme.

Další recepty:
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Pikantní zelňačka a brambory.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Česnečka recept na vaření.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Kuřecí vývar s noky

Recepty
Motto

Čirý zeleninový vývar má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.