Recepty > z rýže > čínská smažená rýže s vejcem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vejce, 1 lžička soli, 2 jarní zelené cibulky, nasekané na diagonální kroužky, 2-3 lžíce oleje, 450 g uvařené rýže, 120 g mladého zeleného hrášku
Postup přípravy:
V misce lehce našleháme vejce se špetkou soli a několika kousky jarní cibulky. Na předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme vejce a lehce je umícháme. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zrna rýže oddělila. Přisypeme zbylou sůl, jarní cibulku a hrášek. Promícháme a můžeme podávat.
Další recepty:
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Treska s rajčaty přelitá vypečenou šťávou.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Kuřecí rizoto z kuřecího masa.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Těstoviny s vejci ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželí nebo kečupem.
Pilaf s kuřecím masem
Ochutnejte recept čínská smažená rýže s vejcem.