Recepty

Recepty > polévky > čínská nudlová polévka

Čínská nudlová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru zeleninového vývaru, 2 lžíce světlé sojové omáčky, 1,5 lžičky celého šafránu, 4 šalotky, 2 cukety, 2 velká rajčata, 1 stroužek česneku, 120 g rýžových nudlí, pepř, pažitka

Recept na přípravu:

Zeleninový vývar nalijeme do hrnce, přidáme sojovou omáčku a směs přivedeme na středně silném ohni k varu. Šafrán mírně utlučeme v keramickém hmoždíři a nasypeme do horkého vývaru se sójovou omáčkou. Šalotky nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na tenké hranolky, rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Všechnu zeleninu a rýžové nudle dáme do vývaru a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 5 minut. Čínskou nudlovou polévku podle chuti opepříme, rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Babiččina bramboračka s nakrájenou zelenou petrželí.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Tradiční kulajda se žloutky.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Poctivá domácí bramboračka zahuštěná jíškou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Houbová omáčka z lišek

Recepty
Motto

Čínská nudlová polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.