Recepty

Recepty > polévky > cibulačka s taveným sýrem

Cibulačka s taveným sýrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, máslo, tavený smetanový sýr, strouhaný eidam nebo cihla, 300 g moravského uzeného, plechovka žampionů, sůl, mletý pepř, 2 ks toustového chleba nebo 4 krajíčky veky

Recept na přípravu:

Na rozpáleném másle zpěníme na kolečka pokrájenou cibuli, osolíme a přidáme uzené maso nakrájené na kostičky. Zalijeme cca jeden a půl litrem vody a vaříme tak dlouho, až je cibule měkká. Do polévky přidáme nakrájené žampiony a zahustíme taveným sýrem. V toustovači opečeme veku, kterou položíme na talíř, zalijeme hotovou cibulačkou a posypeme strouhaným sýrem.

Další recepty:
Zeleninová polévka s krupicí a hrstí nasekané pažitky.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem

Recepty
Motto

Cibulačka s taveným sýrem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.