Recepty

Recepty > polévky > cibulačka s bramborem

Cibulačka s bramborem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 litry masového vývaru, 3 větší cibule, sádlo nebo máslo, 3 brambory, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, pažitka nebo petrželka

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Na rozehřátý tuk dáme nakrájenou cibuli a smažíme, až je mírně zlatá, poté zasypeme lžící hladké mouky a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme až jsou brambory měkké. Podle potřeby osolíme a dochutíme pepřem. Po vypnutí vložíme nakrájenou pažitku nebo kadeřavou petrželku.

Další recepty:
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Toskánská cibulačka

Recepty
Motto

Cibulačka s bramborem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.