Recepty

Recepty > polévky > cibulačka lahodné chuti

Cibulačka lahodné chuti

Suroviny potřebné pro přípravu:

8 větších cibulí, 1/2 většího jablka, 3/4 litru vývaru (hovězího nebo telecího), 1/2 skleničky smetany, 2 veječné žloutky, špetka soli, špetka rozdrceného muškátového oříšku, 1 lžička mletého pepře, 3 lžíce másla, 8 krajíců chleba bez kůrky a máslo na jeho osmažení, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova. Jablko oloupeme a nastrouháme na struhadle s většímy oky. Cibuli a jablko vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Dusíme na malém plameni přibližně hodinu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vlijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky. Necháme projít varem. Osmažíme nakrájený chléb na másle a polévku podáváme posypanou tímto osmaženým chlebem a zelenou petrželkou.

Další recepty:
Thajská kuřecí polévka posypaná koriandrem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Vánoční rybí polévka míří na štědrovečerní stůl.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Smetanová koprová omáčka kterou přikyselíme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Rybí polévka s kořenovou zeleninou

Recepty
Motto

Cibulačka lahodné chuti má svoje kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.