Recepty > polévky > cibulačka bez vína
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 velké cibule, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 900 ml hovězího vývaru, sůl, pepř, 1 bobkový list, polovina bagety, 1 lžíce oleje, 70 g nastrouhaného sýra
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme na mírném ohni na tenká kolečka nakrájenou cibulku, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Poté ji zapřášíme moukou, zamícháme a vytvoříme si jíšku. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přihodíme bobkový list a zamícháme. Uvedeme do varu a hned stáhneme plamen. Na mírném ohni vaříme půl hodiny. Poté odstavíme a odstraníme bobkový list. Bagetu nakrájíme šikmo na plátky, které opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání nalijeme cibulačku do talíře, navrch položíme dva plátky chleba a posypeme je sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na nejvyšší stupeň a na chvilku misky vložíme. Podáváme, jakmile se sýr roztaví.
Další recepty:
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Bramborová omáčka s bramborovými knedlíky.
Rajská omáčka s vajíčkem uveřeným natvrdo.
Jemná bramborová polévka s kouskem másla.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Bílá polévka s vajíčkem natvrdo nebo nahniličku.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept cibulačka bez vína.