Recepty > polévky > chřestová polévka podle Boba
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany, špetka muškátového květu, 1 žloutek, sůl, 250 ml vody
Recept na přípravu:
Očištěný, opravný a na špalíčky nakrájený chřest vložíme do vařící vody, uvaříme doměkka a vyjmeme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji prochladlým vývarem z chřestu, promícháme a povaříme 20 minut. Polévku okořeníme, osolíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek. Nakonec do polévky vložíme uvařený chřest a ještě ji prohřejeme, ale už nevaříme.
Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Žampionový krém vaříme.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Srbská čorba z vepřového.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Krémová chřestová polévka
Chřestová polévka podle Boba má své chuťové kouzlo.