Recepty

Recepty > polévky > chlebová polévka s kmínem

Chlebová polévka s kmínem

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g tmavého chleba, 2 lžičky kmínu, sůl, 1-1 a 1/4 litru vody, 2 lžíce másla, petrželka, česnek

Recept na přípravu:

Tvrdý chléb, hlavně kůrky, okrájíme nebo rozlámeme a rozvaříme ve vodě s kmínem a solí. Občas zamícháme, aby se polévka nepřipálila. Rozvařený chléb můžeme promixovat nebo jej necháme v kouscích. Do polévky přidáme máslo, jemně nakrájenou petrželku a 1-2 stroužky utřeného česneku.

Další recepty:
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Zeleninová polévka s krupicí a hrstí nasekané pažitky.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Chlebová polévka našich babiček s osmaženým vajíčkem.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Chlebová polévka recept

Recepty
Motto

Chlebová polévka s kmínem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.