Recepty > polévky > česnečka s vajíčkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžička hladké mouky, 4 vajíčka, 4 lžíce ementálu, 2 lžíce čerstvé petrželky, 2 lžíce másla, 10 stroužků česneku, l litr hovězího nebo slepičího vývaru, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané stroužky česneku vcelku osmahneme na rozehřátém másle při mírné teplotě, dokud nezměknou, česnek by měl být propečený, avšak ne hnědý. Česnek vyjmeme z hrnce, jemně rozdrtíme, přidáme mouku, promícháme a vrátíme do hrnce. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a 15 minut pomalu vaříme. Poté osolíme, opepříme vklepneme vejce tak, aby zůstala vcelku. Když jsou vejce uvařená, polévku podáváme.
Do každého talíře vložíme jedno vejce, přilijeme polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Jemná cibulačka s vejcem.
Bílá polévka s vajíčkem a na kostičky nakrájenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem, brambory a česnekem.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Fazolačka z konzervy podávaná s chlebem.
Rajčatová polévka z konzervy s bazalkou a worcesterovou omáčku.
Španělská česnečka ke které při podávání přidáme osmažené kostičky bagety.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Silná česnečka
Ochutnejte recept česnečka s vajíčkem.