Recepty > polévky > celerová polévka a brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g celeru, 2 brambory, cibule, kostka zeleninového bujonu, 2 lžíce oleje, 15 dcl vody, 3 lžičky sladké papriky, 2 špetky soli, 5 lžic smetany, hrst petrželky
Recept na přípravu:
Na oleji si osmažíme cibulku, nahrubo nastrouhaný celer, poprášíme sladkou paprikou a chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu, osolíme a chvilku necháme dusit. Nakrájíme mrkev a oloupané brambory na malé kostky a necháme vařit doměkka. Nakonec přilijeme smetanu a nadrobno nakrájenou petrželku.
Další recepty:
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání ji posypeme parmezánem.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Celerová polévka s bramborem
Celerová polévka a brambory má své chuťové kouzlo.