Recepty

Recepty > polévky > celero-bramboračka

Celero-bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 hrnek nahrubo nastrouhaného celeru, 1 hrnek nahrubo nastrouhaných syrových brambor, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 dl mléka, 1 vaječný žloutek, bujón, sůl, mletý pepř, sekaná pažitka nebo petrželka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, přidáme mouku a chvilku společně orestujeme a mícháme. Poté podlijeme vodou, přidáme nahrubo nasrouhané syrové brambory, bujón, sůl, mletý pepř a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, dáme znovu vařit, přilijeme mléko rozmíchané se žloutkem, povaříme a odstavíme. Dochutíme a přidáme sekanou pažitku.

Bramboračku podáváme s kostičkami osmažené housky.

Další recepty:
Polévka z červené čočky s kari do které přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Gulášovka s párkem je zahuštěná podle potřeby.
Pikantní zelňačka s brambory.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Frankfurtská polévka s párkem nakrájeným na kolečka.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Staročeská bramboračka s houbami je okořeněná majoránkou.
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Polévka z červené čočky se zázvorem lahodí oku ozdobená koriandrem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Babiččina bramboračka

Recepty
Motto

Celero-bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.