Recepty > omáčky > čatní z cukety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
700 g cukety, 700 g cibule, 700 g zralých rajčat, 500 g jablek, 300 ml octa, 30 g soli, 50 g krystalového cukru, 30 g hořčičného semínka, 4 lžičky chilli koření nebo 2 feferonky, 2 lžičky pepře
Jak připravit tento recept:
Rajčata vložíme na chvilku do vroucí vody a oloupeme slupku. Cukety, cibuli a oloupaná rajčata nakrájíme na kostky. Zeleninu posypeme krystalovým cukrem a necháme přes noc uležet v ledničce. Přidáme oloupaná a na kostky nakrájená jablka, koření, hořčičné semínko a zalijeme octem. Přivedeme k varu a vaříme 1-1,5 hodiny, dokud čatní nezhoustne. Směsí plníme vymyté sklenice, které pevně uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a obrátíme zpátky.
Další recepty:
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Jablkový dezert můžeme doozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Smaženice z hub s chlebem.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Pomerančová omáčka k dezertu
Dozvíte se zde, jak se připravuje čatní z cukety a recept na přípravu.