Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > čapáty

Čapáty

Suroviny potřebné pro přípravu:

250-300 g mouky v poměru 2/3 hladké pšeničné mouky, 1/3 celozrnné mouky, vodu, sůl

Recept na přípravu:

Mouku smícháme v míse a s vodou vypracujeme poddajné těsto. Těsto dobře prohněrteme a utvoříme z něj koule velikosti bramboru. Koule roztlačíme na vále do stran, nakonec okraje rozválíme válečkem. Pečeme v suché nebo lehce olejem vymazané pánvi nejprve krátce z jedné strany, pak trochu déle z druhé strany. Pak placku obrátíme a dopečeme z prvé strany, až se těsto nafukuje.

Další recepty:
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Ovesné placky

Recepty
Motto

Čapáty vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.