Recepty > polévky > caldo verde
Suroviny potřebné pro přípravu:
Dvě porce: 250 g brambor, čtvrt hlávky kapusty, kousek klobásky chorizo, 1 malá cibule, 2 lžíce olivového oleje, polovina bujónové kuřecí kostky, lžička jablečného octa, 2 stroužky česneku, sůl
Recept na přípravu:
Nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci oleje, vhodíme na ni oloupané nakrájené brambory, osmahneme, přilijeme půl litru vývaru s utřeným česnekem a rozvaříme brambory nakonec rozmixujeme. Mezitím nakrájíme kapustu, klobásku a se lžící oleje dáme vařit do bramborového základu, když je kapusta měkká, dochutíme solí, octem. S chlebem poslouží i jako celý pokrm.
Další recepty:
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Rajčatová polévka s cuketou se stroužkem česneku.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Rajčatová omáčka s noky važenými ve vodě.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Bramborový svítek k dochucení.
Italská rajčatová omáčka
Caldo verde přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.