Recepty > ostatní > buřtguláš s červeným zelím
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
40 dkg buřtů, polovina menší hlávky červeného zelí, 2 velké cibule, 1 červená paprika, 1 kostka masoxu, sádlo, sůl, mletý pepř, mletý kmín
Zálivka: cca 3 lžíce sojové omáčky, 2 kostky cukru, podle chuti Worcesterová omáčka, polévkové koření, 1 lžička Glutasolu, 1 polévková lžíce Solamylu
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme nakrájené zelí, papriku, trochu podlijeme a podusíme doměkka. Mírně osolíme, opepříme mletým pepřem a okmínujeme mletým kmínem. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájené buřty, masox a chvíli dusíme. Nakonec zalijeme zálivkou připravenou smícháním předepsaných surovin a podle množství upravíme hustotu buď přidáním vody nebo solamylu. Buřtguláš s červeným zelím chutná s rohlíky jako přílohou.
Další recepty:
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou při pečení průběžně přeléváme výpekem.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Buřtguláš se smetanou podle chuti dosolíme.
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Králík na olivách je přelitý omáčkou.
Vaječná omáčka z natvrdo vařených vajec.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Řecké kuře se směsí.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Recept na buřtguláš
Recept, podle kterého připravíte jídlo buřtguláš s červeným zelím.