Recepty > zeleninové > bulgur s houbami
Potřebné suroviny:
150 g pšeničného bulguru, 400ml vody (zeleninového bujónu), 4 lžíce oleje, 2 cibule, zelená petrželka, bazalka, (zelená cibulová nať), 300 g jedlých hub, 100 g nakrájeného celeru, 1 středně velká mrkev nakrájená na menší tenké plátky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 čerstvá paprika nakrájená na nudličky
Postup přípravy:
Houby nakrájíme na tenčí plátky a osmahneme na oleji. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Pak přidáme bulgur, zalijeme 400ml vývaru a společně dusíme ješte 15 minut. Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a bazalku. Dochutíme kořením, případně vmícháme smetanu. Posypané sýrem podáváme s bílým a červeným zelným salátem.
Další jídla:
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Baskické fazole se sosem.
Zeleninová polévka s nudlemi
Bulgur s houbami pohladí chuťové pohárky.