Recepty > tvaroh > buchta s tvarohem a ovocem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 necelý hrnek krystalového cukru, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje, 1 lžíce kakaa, ovoce, pečící papír
Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 5 lžic krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek
Postup přípravy:
Nejprve připravíme tvarohovou náplň: smícháme vše kromě mléka a poté za postupného přilévání mléka rozšleháme dohladka.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, olej, mléko a umícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, asi čtvrtinu těsta si necháme stranou v míse. Těsto na plechu rozetřeme a na ně rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň, na kterou rozložíme na plátky nakrájené ovoce. Zbylé těsto promícháme s kakaem a 2-3 lžícemi mléka a lžící nacákáme na ovoce, nevadí, když nebude zakrytý celý povrch. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 190 °C, ve které pečeme 30-40 minut.
Další recepty:
Ořechová bábovka s marmeládou kterou pečeme přibližně 1 hodinu.
Tvarohová žemlovka podávaná s kakaem.
Koláč s tvarohem a rozinkami.
Americká buchta s ořechy a rozinkami.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Jablečná buchta pečená 30 minut.
Jablečná bábovka s kakaem.
Buchta s tvarohem s kousky tvarohu.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
České buchty pečeme ve vyhřáté troubě.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Tvarohová bábovka
Recept, podle kterého je hračka připravit buchta s tvarohem a ovocem.