Recepty > moučníky a dezerty > buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 200 g polohrubé mouky, 180 g cukru krystal, 100 ml oleje, polovina hrnku mléka, čtvrtka prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli
Pudink: 1 litr mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku a 6-7 lžic cukru
2 kelímky zakysané smetany
Recept na přípravu:
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme ručním šlehačem. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozlijeme uvařený pudink. I s pudinkem vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které pečeme 20-30 minut. Horkou buchtu rovnoměrně pomažeme dvěma 250 g zakysanými smetanami. Posypat můžeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, strouhanou čokoládou, kakaem apod.
Další recepty:
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Ananasová buchta s polevou.
Banánové muffiny s kousky čokolády nebo oříšků.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Nejlepší čokoládový dort ozdobíme dle fantazie.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Buchta se zakysanou smetanou necháme v chladnu vychladit.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Banánový dort z piškotů
Toto lahodné jídlo přináší recept buchta s pudinkem a zakysanou smetanou.