Recepty > polévky > bramborová polévka s houbami a česnekem
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g brambor, 200 g hub, 1 mrkev, 60 g másla, 30 g mouky, menší cibule, 3 stroužky česneku, kopr, zelená petrželka, majoránka, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 sklenky zakysané smetany, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme, větší nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmahneme houby, přidáme nasekanou cibuli a česneka vše spolu smažíme pár minut. V hrnci uvedeme do varu přibližně půl druhého litru vody, přidáme brambory, obsah pánve, nakrájenou na plátky mrkev, trochu majeránky, zelenou petrželku a pomalu vaříme. Když je zelenina měkká, přidáme pepř, sůl, citronovou šťávu, povaříme a vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou. Vše povaříme.
Další recepty:
Červený boršč s masem.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Bramborová polévka s houbami kterou ozdobíme posekanou zelenou petrželkou.
Pečená dýně Hokaido recept na přípravu.
Meruňková omáčka k masu za studena.
Polévka z dýně Hokaido s rajčaty
Bramborová polévka s houbami a česnekem má své kouzlo.