Recepty > polévky > bramboračka z bramborové kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky bramborové kaše, 1 hrnek strouhané kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 3-4 hrnky vody, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1-2 lžíce másla, 100g taveného sýra se šunkou, 1 lžička drceného kmínu, špetka majoránky, mletý pepř, sůl, masox, vegeta, pažtka nebo petrželka
Recept na přípravu:
Dva hrnky bramborové kaše vložíme do mísy a rozšleháme s mlékem a hrnkem vody.
Na rozpáleném másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu, zalijeme rozředěnou kaší, přidáme zbytek vody, masox, koření, trošku vegety a sýr (zatím nesolíme, aby nebyla polévka příliš slaná) a vaříme. Když je zelenina měkká, polévku dochutíme, pokud je potřeba, ještě trochu rozředíme, pomalu šleháme a vléváme rozšlehané vejce, necháme srazit a přejít varem a odstavíme. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku nebo pažitku.
Další recepty:
Pikantní zelňačka s brambory.
Placky z bramborové kaše smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Staročeská bramboračka s houbami je okořeněná majoránkou.
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Frankfurtská polévka s párkem nakrájeným na kolečka.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Polévka z červené čočky se zázvorem lahodí oku ozdobená koriandrem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Jednoduchá česneková polévka je při podávání doplněna osmaženými kostičkami chleba.
Gulášovka s párkem je zahuštěná podle potřeby.
Babiččina bramboračka
Bramboračka z bramborové kaše má své chuťové kouzlo.