Recepty > polévky > bouillabaisse
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g mořských plodů, 100 g brambor, 100 g cibule, 100 g rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 100 g rybího filé, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 2 polévkové lžíce bílého vína, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Mořské plody necháme rozmrazit. Do litru vroucí osolené vody vložíme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a rajčata nakrájená na čtvrtky, přilijeme olivový olej a 8 minut vaříme. Poté vložíme na kostičky nakrájené rybí filé, mořské plody, nasekaný česnek, bobkový list a vaříme ještě dalších 15 minut. Na závěr přidáme do polévky bouillabaise bílé víno a dle individuální chuti přisolíme a opepříme.
Další recepty:
Polévka z jater zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce.
Ruský boršč je tradiční ruský recept.
Houbovka omáčka z hub.
Gulášová polévka z mletého masa - pokrájenou cibuli osmahneme...
Česnečka posypaná petrželkou a sýrem.
Sojové mléko ze sojových bobů.
Cibulačka - připravíme ji ze dvou cibulí.
Polévka z mletého masa na jejíž přípravu použijeme studenou vodu...
Drožďové knedlíčky z kostky droždí.
Játrové knedlíčky do polévky ve které je zavaříme.
Mléčná polévka s květákem
Ochutnejte recept na polévku bouillabaisse.