Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový dort se šlehačkou

Borůvkový dort se šlehačkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g másla, 40 g práškového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 160 g polohrubé mouky, 500 g borůvek, 8 plátků bílé želatiny, 500 ml smetany ke šlehání, 50 g cukru, 100 g pražených mandlových lupínků

Recept na přípravu:

Ze surovin od másla po mouku připravíme křehké těsto a necháme ho přikryté odpočinout hodinu v chladničce. Troubu vyhřejeme na 220 °C. Křehké těsto vyválíme a vyložíme jím dortovou formu. Korpus pečeme 15 minut na prostřední příčce. Necháme ho vychladnout. Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme v troše vody v horké vodní lázni. Smetanu s cukrem ušleháme, přidáme želatinu, 3/4 borůvek a lehce promícháme. Boční stěny formy vyložíme alobalem a upečený korpus naplníme borůvkovou šlehačkou. Zbylé borůvky dáme na povrch dortu a vše dáme do chladničky ztuhnout. Boční stěny dortu posypeme praženými mandlovými lupínky.

Další recepty:
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Ovocné řezy zalijeme želatinou.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hrníčkový jahodový řez, příprava je rychlá.
Borůvkový dort ozdobíme zbylými borůvkami.
Recept na linecký koláč

Recepty
Motto

Borůvkový dort se šlehačkou vytvoří na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.