Recepty

Recepty > polévky > boršč ze zeleniny

Boršč ze zeleniny recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Nakrájíme si na kostičky zeleninu do kompotových misek: Mrkev, celer, petržel, kedluben, zelená paprika, červená řepa(uvařená, nakrájená na kostičky), dále 3 ks bobkový list, 5 ks nové koření, 1 malý rajský protlak, 2 sroužky česneku, jedna střední cibule, červená mletá paprika, olivový olej, sůl, pepř, drcený kmín.

Recept na přípravu:

Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu kromě řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme uvařenou řepu, nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme menším množstvím vody, provaříme a vlejeme do polévky. Ještě necháme projít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.

Další recepty:
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Bezmasý boršč s tofu.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a rýží nebo těstovinami.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Tvarůžková polévka s pečivem.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Rajská polévka s rýží z rajského protlaku.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Boršč s červenou řepou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept boršč ze zeleniny.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.