Recepty > polévky > boršč ze tři druhů masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hovězí kližky, 300 g vepřového plecka, 200 g uzeného (již uvařeného), 1 klobása, 2 velké sklenice na kostičky nakrájené červené řepy ve slakokyselém nálevu, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, 1 malý celer, polovina hlávky bílého zelí, 1 velká cibule, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, rajčatový protlak nebo kečup, vegeta, ocet, cukr, masox, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Nakrájené hovězí maso dáme vařit, po 30 minutách vaření přidáme pokrájené vepřové, po dalších 30 minutách přídáme řepu i s nálevem, po 15 minutách přidáme mrkev, celer, petržel pokrájené na kostičky, na nudličky nakrájené zelí, nadrobno nakrájenou cibuli a koření. Vaříme do doby, kdy je maso měkké. Ke konci vaření přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásu a kostičky uzeného masa. Nakonec boršč dochutíme kečupem nebo rajčatovým protlakem, pepřem, solí, vegetou, případně i octem, cukrem a masoxem. Na talíři boršč ze tří druhů masa ozdobíme zakysanou smetanou.
Další recepty:
bramborová polévka, ruský boršč, hlívový guláš, rychlá česnečka, brynzová polévka, boloňské špagety, bedly v těstíčku, čočková polévka bez zeleniny, houbový guláš, česnečka recept, brokolicová polévka, smaženice z hub, houbová polévka
Ochutnejte recept boršč ze tři druhů masa.