Recepty

Recepty > polévky > boršč ze sterilované řepy jinak

Boršč ze sterilované řepy jinak

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cibule, 2 lžíce sádla, 300 g hovězího masa, 300 g vepřového plecka, sůl, mletý černý pepř, voda podle potřeby, 1 menší celer, 1 petržel, 2 mrkve, kmín, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 rajský protlak, 4 brambory, sklenku sterilovaného zelí (cca 300 ml), sklenku sterilované řepy (cca 300 ml), 4 stroužky česneku, větší hrst zmrazeného zeleného hrášku, 100 g anglické slaniny a 3 plné lžíce hladké mouky na jíšku, kysaná smetana

Recept na přípravu:

Cibuli zpěníme na sádle, vložíme na kostičky krájené hovězí maso, osmahneme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a zalijeme teplou vodou. Po 20 minutách přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, strouhanou kořenovou zeleninu, kmín, divoké koření a rajský protlak. Když je maso měkké, přidáme brambory na kostičky, pokrájené omyté sterilované zelí, sterilovanou červenou řepu, prolisovaný česnek a dovaříme doměkka. Vložíme zmrazený zelený hrášek a zahustíme jíškou z anglické slaniny a hladké mouky. Podle potřeby dochutíme. Smetanu přidáváme do polévky až na talíři po 1 lžíci.

Další recepty:
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi .
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Římská polévka

Recepty
Motto

Boršč ze sterilované řepy jinak má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.