Recepty > polévky > boršč ze sterilované řepy jinak
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 cibule, 2 lžíce sádla, 300 g hovězího masa, 300 g vepřového plecka, sůl, mletý černý pepř, voda podle potřeby, 1 menší celer, 1 petržel, 2 mrkve, kmín, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 rajský protlak, 4 brambory, sklenku sterilovaného zelí (cca 300 ml), sklenku sterilované řepy (cca 300 ml), 4 stroužky česneku, větší hrst zmrazeného zeleného hrášku, 100 g anglické slaniny a 3 plné lžíce hladké mouky na jíšku, kysaná smetana
Recept na přípravu:
Cibuli zpěníme na sádle, vložíme na kostičky krájené hovězí maso, osmahneme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a zalijeme teplou vodou. Po 20 minutách přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, strouhanou kořenovou zeleninu, kmín, divoké koření a rajský protlak. Když je maso měkké, přidáme brambory na kostičky, pokrájené omyté sterilované zelí, sterilovanou červenou řepu, prolisovaný česnek a dovaříme doměkka. Vložíme zmrazený zelený hrášek a zahustíme jíškou z anglické slaniny a hladké mouky. Podle potřeby dochutíme. Smetanu přidáváme do polévky až na talíři po 1 lžíci.
Další recepty:
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi .
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Římská polévka
Boršč ze sterilované řepy jinak má své chuťové kouzlo.