Recepty > polévky > boršč z ukrajinské vařečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřové a hovězí maso, červená řepa (i naložená), čerstvé nebo kysané zelí, brambory, mrkev,petržel, cibule, česnek, rajčata - v množství podle toho, kolik polévky chcete mít, máslo, ocet, bobkový list, pepř, sůl, kopr (i naložený), smetana zakysaná nebo obyčejná
Recept na přípravu:
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned. Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti okyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
Na talíři dáme doprostřed husté polévky kopeček smetany. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá.
Další recepty:
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Polévka z hlavy kapra s kousky chleba.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Červený boršč smetanu si do talíře s borčšem přidává každý sám.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Vánoční rybí polévka ke které jako přílohu podáváme opečené krutony.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Boršč z ukrajinské vařečky přináší na české talíře svoji chuť.