Recepty > polévky > boršč s kysaným zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg předního hovězího masa, 20 dkg vepřového masa, 30 dkg kořenové zeleniny, 30 dkg kysaného zelí, 20 dkg čerstvé nebo sterilované červené řepy, ocet, bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření, 10 dkg měkké uzeniny (párky, klobásy, točený salám..) 2 dl kysané smetany
Recept na přípravu:
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme je do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměkka a poté přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměkka. V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nebo kostičky nakrájenou uzeninu. Dochutíme do sladkokyselé chuti a při podávání přidáme lžíci kysané smetany.
Další recepty:
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Vepřové koleno na červeném víně zaprášíme moukou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Zeleninový boršč
Boršč s kysaným zelím přináší na české talíře svoji chuť.