Recepty

Recepty > polévky > boršč s hovězím masem

Boršč s hovězím masem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg hovězího žebra, 125 g uzené slaniny, 250 g mrkve, 250 g brukve, 4 pórky, malá hlávka kapusty, 250 g dušené červené řepy, 125 g husté smetany, ocet

Recept na přípravu:

Oloupeme, očistíme a rozkrájíme nadrobno veškerou zeleninu kromě červené řepy. Do hrnce vložíme hovězí a kus slaniny, přelijeme studenou vodu, kterou slabě osolíme. Vaříme na mírném ohni. Když se voda vaří, sebereme pěnu a poté přidáme rozsekanou zeleninu, s výjimkou řepy. Vše vaříme zakryté na mírném ohni dvě hodiny. Pokud je boršč příliš hustý, přidáme trochu teplé vody a hrnec opět přikryjeme. Vaříme pod poklicí ještě další hodinu. Odstavíme hrnec z ohně a pak čekáme na chvíli, kdy chceme boršč podávat. Deset minut před podáváním vše znovu ohřejeme a přidáme červenou řepu, kterou jsme před tím nahrubo rozkrájeli. Tu ponecháme ve varu pouze po pět minut - polévka krásně zčervená. Nakonec přidáme polévkovou lžíci octa. Ochutnáme a dochutíme octem dle individuální chuti. Kus hovězího a slaninu nakrájíme, každý dostane na svůj talíř pěknou dávku husté zeleninové polévky, červené a vonící, kus hovězího a kousek slaniny. K tomu ještě podáme omáčník s hustou smetanou. Každý si přidá lžičku do talíře.

Další recepty:
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Zeleninový boršč

Recepty
Motto

Boršč s hovězím masem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.