Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bochánky

Bochánky

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g polohrubé mouky, 180 g tuku, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1/4 l mléka, 40g droždí, špetka soli, 1/2 lžičky citrónové kůry, 50g rozinek, 50g mandlí

Recept na přípravu:

Do mísy nasypeme mouku a cukr, uděláme u okraje místo, kam nalijeme vlažné mléko - do něj rozdrobíme droždí. Necháme droždí vzejít, přidáme rozteklý vlažný tuk, rozinky, část spařených oloupaných a nasekaných mandlí, žloutky, sůl, kůru a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky, které ze stran nařízneme, necháme na plechu ještě krátce vykynout, potřeme vajíčkem, posypeme zbývajícími mandlemi a skořicovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby upéct.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční perníčky pečeme při 150 °C.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Jidášky podáváme pocukrované.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Vánočka mojí babičkyLívance pocukrovaná moučkovým cukrem.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Vánoční bochánky recept

Recepty
Motto

Bochánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.