Recepty > moučníky a dezerty > biskupský velikonoční beránek
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g hrubé mouky, 3 lžíčky prášku do pečiva, 250 g mandlí, ořechy, kandované ovoce, rozinky, čokoláda podle chuti, 2 lžíce másla, citrónová kůra
Recept na přípravu:
Všechno ovoce, mandle nebo ořechy a čokoládu pokrájíme na drobno, dáme na misku, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a zamícháme, aby směs při pečení nesedla na dno. Žloutky umícháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, pokrájenou směs, trochu strouhané citrónové kůry, zlehka přimícháme tuhý bílkový sníh a nakonec za stálého míchání přidáme rozpuštěné vlahé máslo. Těsto potom nalijeme do vymaštěné, hrubou moukou vysypané formy beránka a dáme péct do mírně vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Špejlí zkoušíme, jestli se těsto ještě lepí.
Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Biskupský velikonoční beránek vykouzlí na stole lahodnou chuť.