Recepty

Recepty > polévky > bílá polévečka

Bílá polévečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

kopr, brambory, šlehačka, hladká mouka, vařená vejce, sůl, citron nebo ocet, kopr na ozdobení

Recept na přípravu:

Kopr uvaříme ve vodě, vyndáme nebo scedíme, do vývaru vložíme brambory a vaříme. Když jsou poloměkké, smícháme šlehačku a moukou a přes síto propasírujeme k bramborám, ochutíme solí a octem a povaříme. Vejce pokrájíme, dáme na talíř a přelijeme polévkou.

Další recepty:
Mozečková polévka se žloutkem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Houbová omáčka s kysanou smetanou kterou zašleháme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Bílá polévka s vajíčkem

Recepty
Motto

Bílá polévečka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.