Recepty > polévky > bílá fazolová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g bílých fazolí, 1 menší cibule, 250 g brambor, 2 mrkve, 40 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, sůl, špetka cukru, špetka pepře, špetka tymiánu, 1 lžíce octa, 1,25 litru vody, 0,25 litru mléka
Recept na přípravu:
Fazole namočíme na několik hodin do studené nesolené vody. Poté vodu slijeme, dolijeme novou, přidáme pokrájené mrkve, cibuli a brambory a zvolna vaříme. Když je vše měkké, prolisujeme. Z tuku a hladké mouky připravíme jíšku, zředíme ji mlékem, rozmícháme a přidáme do polévky. Dochutíme solí, cukrem, kořením, octem a česnekem a povaříme asi 20 minut.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Fazolová polévka z bílých fazolí z poloviny si připravíme pyré.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Fazolová polévka s uzeným kterou můžeme podávat s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Fazolová omáčka
Bílá fazolová polévka přináší na české talíře svoji chuť.