Recepty > polévky > bílá fazolačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g bílých fazolí, 2 litry vody, 3 bobkové listy, 4 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, kostka zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce sádla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku, 1 litr mléka, mletý černý pepř, Vegeta, sůl, citrónová šťáva, 2 páry párků, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Přes noc namočené bílé fazole vaříme s bobkovým listem ve vodě doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaříme dále. Vhodíme kostku zeleninového bujónu, uděláme sádlovou cibulovou jíšku, kterou rozředíme studeným mlékem, rozmícháme metličkou a za stálého míchání zavaříme do polévky. Dochutíme solí, mletým černým pepřem, Vegetou a citrónovou šťávou. Na závěr přidáme nakrájené oloupané párky a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka recept na vaření.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky
Bílá fazolačka má své chuťové kouzlo.