Recepty

Recepty > polévky > bílá drůbková polévka

Bílá drůbková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

drůbky z jednoho kuřete (případně ze slepice, husy či kachny), kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka, 40 g polévkových těstovin, celý pepř, muškátový květ, pažitka, sůl, masox, 1,4 litru vody

Recept na přípravu:

Očištěné drůbky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme celý pepř a vaříme pod pokličkou, až změknou. Ke konci varu přidáme očištěnou zeleninu. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji proceděným a prochladlým vývarem, dobře rozšleháme a povaříme 15 minut. Do vařící polévky vsypeme těstoviny, polévku zamícháme a vaříme ještě 5 minut. Doplníme ji mlékem, vykostěným a pokrájeným masem z drůbků , mrkví nakrájenou na kostičky a necháme přejít varem. Dochutíme ji muškátovým květem a masoxem a při podání posypeme drobně pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Kuřecí polévka se žampiony dochucená kari.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Drůbková polévka kterou ozdobíme petrželkou.

Recepty
Motto

Bílá drůbková polévka má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.