Recepty > polévky > bílá drůbková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
drůbky z jednoho kuřete (případně ze slepice, husy či kachny), kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka, 40 g polévkových těstovin, celý pepř, muškátový květ, pažitka, sůl, masox, 1,4 litru vody
Recept na přípravu:
Očištěné drůbky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme celý pepř a vaříme pod pokličkou, až změknou. Ke konci varu přidáme očištěnou zeleninu. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji proceděným a prochladlým vývarem, dobře rozšleháme a povaříme 15 minut. Do vařící polévky vsypeme těstoviny, polévku zamícháme a vaříme ještě 5 minut. Doplníme ji mlékem, vykostěným a pokrájeným masem z drůbků , mrkví nakrájenou na kostičky a necháme přejít varem. Dochutíme ji muškátovým květem a masoxem a při podání posypeme drobně pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Kuřecí polévka se žampiony dochucená kari.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Drůbková polévka kterou ozdobíme petrželkou.
Bílá drůbková polévka má svoji chuť.