Recepty > zeleninové > bešamelové sabdží
Potřebné suroviny:
1 květák, rozdělený na růžičky, 1/4 l zeleného hrášku, 1/2 l mléka, 2 lžíce másla, 1 lžička mletého pepře, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžičky mletého koriandru, 2 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l studeného mléka
Postup přípravy:
Uvaříme hrášek a růžičky květáku tak, aby byly měkké, ale pevné. Slijeme vodu. Dáme vařit mléko, máslo, pepř a koriandr. Dobře promícháme studené mléko s moukou. Když se mléko vaří, za stálého míchání přilijeme studené mléko s moukou a dobře ušleháme. Nakonec jemně vmícháme sůl, květák a hrášek.
Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Španělská omeleta
Bešamelové sabdží rozezní chuťové pohárky.