Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > beránek z formy

Beránek z formy

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 žloutků, 150 g Hery nebo másla, 200-250 g cukru, 1 vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 12 lžic mléka, 5 bílků, špetka soli, 1 ovocný chlebíček (rozinky nebo sušené ovoce), čokoládová poleva, kokos

Recept na přípravu:

Třeme změklou Heru s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Přidáme vanilkový cukr a po kapkách tresť. Pak postupně přimícháváme mouku s práškem a mléko. Nakonec jemně vmícháme do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Nakrájíme ovocný chlebíček a zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané větší formy. Pečeme 50 - 60 minut při 160 stupních (horkovzd. trouba). Upečeného beránka necháme skoro vychladnout a pak vyklopíme. Potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Recept na linecké cukroví

Recepty
Motto

Beránek z formy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.