Recepty

Recepty > polévky > bažantí polévka

Bažantí polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 starý bažant, 1 cibule, 2 pepře, 1 zrnko nového koření, kousek mrkve, celeru a petržele, 150g pórku, litry vody, 30g másla, masox, sůl, kapání, pažitka

Recept na přípravu:

Očištěného bažanta naporcujte na čtvrtky, pečlivě je omyjte, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a nové koření, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou (nebo v tlakovém hrnci) na malém plaménku, až maso změkne. Dvacet minut před dokončením varu přidejte kořenovou zeleninu. Polévku proceďte, prsíčka a stehna bažanta vyřízněte a podejte jako samostatný pokrm, ostatní maso oberte z kostí, drobně pokrájejte a vložte zpět do polévky. Doplňte ji vařící vodou na objem 1,3 litru, vmíchejte pokrájený a na másle osmažený pórek, přiveďte k varu, zavařte kapání, povařte a dochuťte masoxem. Polévku posypte pokrájenou pažitkou a podávejte.

Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Valašská kyselica s brambory.
Myslivecká omáčka s vínem

Recepty
Motto

Bažantí polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.