Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bavorské vdolečky z trouby

Bavorské vdolečky z trouby

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hladké mouky
1/4 l mléka
kostka droždí (42 g)
2 lžíce cukru
několik kapek r. tresti
špetka soli
60 g tuku (hera apod.)
1 žloutek
olej
povidla
smetánek

Recept na přípravu:

Z mléka, droždí a cukru si uděláme kvásek.(vlažné mléko - do toho přidáme cukr a nadrobíme droždí.). Tuk si rozehřejeme. Smícháme mouku, žloutek, sůl, kvásek, rozehřátý tuk a tresť. Vypracujeme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout. (Nejlépe vám nakyne někde u tepla přikryté utěrkou.) Z těsta vyválíme silnější těsto ( asi 1 cm) na pomoučeném vále. Nedoporučuji dělat slabé, potom budou vdolečky nizoučké. Vykrajujeme kolečka, ta položíme na plech s pečícím papírem. Necháme je ještě 15 minut vykynout. Potřeme je olejem a dáme do nepředehřáte trouby. Pečeme asi při 180°-200°C. Když nám už nahoře zezlátnou, ještě je potřeme olejem a necháme malinko "zatáhnout".
Podáváme ještě teplé, potřené povidly, příp. marmeládou a uprostřed se smetánkem, tvarohem, šlehačkou...

Další recepty:
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Americké lívance recept

Recepty
Motto

Bavorské vdolečky z trouby vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.