Recepty > kuře > baskické kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 5 žampionů, 2 zelené papriky, 5 rajčat, sterilované cibulky, špetka oregana, špetka majoránky, špetka tymiánu, zelená petrželka, olej, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na menší kousky. Na pánvi s olejem a s nadrobno nakrájenou cibulkou ze všech stran opečeme osolené a opepřené kuřecí kousky. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, oloupaná rajčata, papriky a koření a dusíme. Když je kuře měkké a vysmahne se všechna voda, přidáme sterilované cibulky a zelenou petrželku a prohřejeme.
Podáváme s hranolky nebo rýží.
Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Kachna na medu na bílém víně.
Hovězí roštěná na slanině.
Baskické fazole na slanině.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Bramborový salát s hráškem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Kuře a la kachna
Recept, podle kterého připravíme pokrm baskické kuře.