Recepty

Recepty > polévky > balkánská zeleninová polévka

Balkánská zeleninová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

lilek, 500 g rajčat, 2 brambory, mrkev, cibule, malá plechovka hrášku, 2 stroužky česneku, špetka mleté pálivé papriky, 1/4 lžičky skořice, lžička koriandru, podle potřeby rostlinný olej, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Brambory, mrkev a lilek nakrájíme na kostky (lilek předtím necháme vypotit). Zpěníme cibuli s česnekem a skořicí, koriandrem a pálivou paprikou. Přidáme nakrájená rajčata, pepř a dusíme asi 20 minut. Poté přidáme brambory, hrášek, mrkev, lilek, podlijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka.

Další recepty:
Vývar z kostí k podlévání masa.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Valašská kyselica s brambory.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Balkánské kuřecí kapsy osmažíme a poté chvíli dusíme.
Domácí vývar z hovězích kostí nemá být příliš mastný.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Polévka z kachních drobů

Recepty
Motto

Balkánská zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.