Recepty

Recepty > polévky > bačova polévka

Bačova polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

150-200g brynzy, 150ml sladké smetany, 1 litr vody, 3-4 brambory, 1 žloutek z vejce, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 lžička čerstvého nasekaného kopru, mletý pepř, sůl
+ 50g slaniny a 2 krajíce chleba

Recept na přípravu:

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky.

Rozmícháme smetanu s brynzou, přidáme cca litr vody, na kostičky nakrájené brambory, kopr, pažitku, opepříme mletým pepřem, osolíme a vaříme, až jsou brambory měkké. Poté do polévky vmícháme žloutek (rozmíchaný v trošce vody) a necháme přejít varem. Dochutíme a odstavíme.

Na pánvi rozehřejeme nadrobno nakrájenou slaninu, když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájený chleba a osmažíme. Tuto směs přidáváme do hotové polévky na talíři.

Další recepty:
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Zeleninová polévka s krupicí a hrstí nasekané pažitky.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Francouzská cibulačka se sýrem

Recepty
Motto

Bačova polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.