Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > babiččiny koblihy

Babiččiny koblihy

Suroviny potřebné pro přípravu:

420 g hladké mouky, 30 g másla, 30 g cukru, 6 žloutků, 30 g droždí, 350 ml vlažné smetany, trochu citrónové kůry, povidla či zavařenina, olej na smažení, mouka na vysypání válu

Recept na přípravu:

Droždí rozdrobíme do 4 lžic vlažné smetany, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny a ochutíme citrónovou kůrou. Pak v míse smícháme s moukou, kváskem a smetanou a vymícháme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto rozválíme, vykrájíme kolečka, naplníme je zavařeninou a zabalíme do tvaru koblih. Ty pak na vále necháme kynout 25 minut, poté je obrátíme a znovu necháme 25 minut kynout. Smažíme v rozpáleném oleji.

Další recepty:
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Lívance podle tradičního receptu.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Omeleta z ovesných vloček

Recepty
Motto

Babiččiny koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.