Recepty > polévky > babiččina zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g sterilovaného kysaného zelí, cibule, mletá sladká paprika, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, pepř, sůl, 1 ostravská klobáska, 3 brambory, mouka na zahuštění, 1 zakysaná smetana, drcený kmín
Recept na přípravu:
Olej rozehřejeme a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme mletou papriku, dolijeme vodou, přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list, pepř a sůl. Vaříme, dokud není zelí měkké. Poté přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásku a 5 minut povaříme. Zalijeme s moukou smíchanou smetanou a zahustíme. Zvlášť uvaříme brambory s kmínem, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Babiččina bramboračka na kterou použijeme také zeleninu.
Kuřecí vývar s nudlemi z drůbků.
Zelňačka s uzeným masem z plece.
Babiččin moučník - z bílků s trochou soli ušleháme sníh...
Jihočeská zelnice z hlávky bílého zelí.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Drůbeží vývar z drobů a koster.
Domácí nudle z těsta.
Babiččina rajská kterou připravíme z protlaku.
Jihočeská bramboračka je připravená se šlehačkou, vajíčkem a octem.
Zelňačka s klobáskou
Ochutnejte recept babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.