Recepty

Recepty > polévky > babiččina tymianová polévka

Babiččina tymianová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 malé brambory, kelímek smetany, sůl, tymián, na zahuštění hladká mouka, rostlinný olej, starší chléb

Recept na přípravu:

Pokrájíme syrové brambory na malé placaté kousky (čím menší, tím lepší) a dáme rozehřát do hrnce olej. Když je rozpálený, hodíme na něj asi lžičku tymiánu (klidně i více). Když nám začne vonět (nesmíme ho spálit), hodíme k němu brambory a trochu je osmahneme. Pak zalijeme vodou a posolíme. Povaříme a když jsou brambory měkké, přidáme celou sladkou smetanu. Zahustíme hotovou jíškou nebo smícháme mouku už se smetanou. Chvilku ještě povaříme a pak podáváme. Na talíři si do polévky ještě krájíme postupně na kousíčky starý chleba, který do sebe nasakuje výbornou chuť polévky.

Další recepty:
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Valašská kyselica s brambory.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina zelňačka

Recepty
Motto

Babiččina tymianová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.