Recepty > polévky > babiččina krupičná kuřecí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kuřecí čtvrtka, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1/4 pórku, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka slepičího bujónu, 6 lžiček krupicové kaše, 2 vaječné žloutky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Recept na přípravu:
Kuře, očištěnou zeleninu, bobkový list, nové koření a bujón zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Vyndáme zeleninu a maso, vývar přecedíme, zasypeme krupicí a povaříme 5-10 minut. Mrkev nakrájíme na kolečka a kuřecí prsa na plátky. Žloutky rozmícháme v troše vývaru a vlijeme zpět do polévky. Na talíře položíme kuřecí maso a mrkev a zalijeme je polévkou, kterou dozdobíme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Srbská čorba se zeleninou.
Vánoční rybí polévka míří na štědrovečerní stůl.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Thajská kuřecí polévka posypaná koriandrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Smetanová koprová omáčka kterou přikyselíme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Rybí polévka s kořenovou zeleninou
Babiččina krupičná kuřecí polévka má svoji chuť.