Recepty > polévky > asijská nudlová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 dkg kuřecího masa, lžíce vinného octa, lžíce oleje, paprika, mrkev, kostka slepičího bujonu, feferonka, hrst vlasových nudlí, lžička škrobu, mletý zázvor
Recept na přípravu:
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, zalijeme lžící vinného octa a 30 minut marinujeme. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme kuřecí maso, přidáme na nudličky pokrájený paprikový lusk a mrkev, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do polévky rozdrobíme kostku slepičího bujónu, přidáme feferonku zbavenou semen, zavaříme hrst vlasových nudlí a vaříme 4 minuty. Polévku mírně zahustíme lžičkou škrobu rozmíchanou ve studené vodě a dochutíme mletým zázvorem popřípadě sójovou omáčkou.
Další recepty:
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Cuketová omáčka na špagety.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Nudlová polévka se zeleninou
Asijská nudlová polévka má své chuťové kouzlo.